Vakantietips Karinthië

19 Pins
 1mo
a photo with the words wishing you a joyful season filled with love, laughter, and cherished moments with your loved ones
Fijne vakantie!
We wensen je een fijne vakantie toe met het maken van nieuwe herinneringen. Het huis is het hele jaar door te huur en geschikt voor één tot maximaal zeven personen. Karinthie Vakantie Villa is een huis met drie woonlagen, een ruime, open tuin, twee terrassen, panorama uitzicht over de bergen aan weerszijden en gelegen in het rustige dorpje Seltschach. In het dorp Arnoldstein vind je meerdere supermarkten, een aantal restaurantjes en wat kleinere winkels. In Villach kun je uitgebreid shoppen in het Atrio en in de gezellige kern van Villach vind je allerlei restaurantjes. Ook is hier op cultureel gebied het nodige te beleven.
two red bull racing cars on a race track
Spielberg
Hou je van F1 en ben je bereid om wat verder te reizen dan vlak naast het circuit? Dan kun je ook naar wellicht goedkopere huizen kijken in Karinthië. In het seizoen van de F1 kun je op diverse dagen aankomen, naar de race kijken en dan nog een paar dagen genieten van het mooie Oostenrijkse land. Het huis is het hele jaar door te huur, geschikt voor maximaal zeven personen en buiten de vakanties om elke dag te boeken.
a young boy riding a snowboard down a snow covered slope
Sneeuwpret
Dit kleine sneeuwmonstertje is onze zoon. Vorig jaar is het voor het eerst gaan snowboarden en nu kwam hij heel lekker de pistes af. Sprongetjes maken, nog een keer dezelfde run maar dan nog harder. De skilift is op vijf minuten lopen van het huis en dan kom je boven in een rustig skigebied waar je dus heerlijk kunt oefenen met snowboarden en sprongen maken.
Uitzicht over de skipiste van het Dreiländereck met Oostenrijk, Italie en Slovenie. Met sneeuw, weids uitzicht over de besneeuwde dalen. Travel, Nature, Het Weer, Denali, Natural Landmarks, Landmarks, Mountains
Het Dreiländereck, de piste
Bij het Dreiländereck heb je een kleiner maar prima skigebied. Diverse soorten pistes, een paar zwarte pistes, een paar rode pistes en blauwe voor de beginners. Door de ligging blijft de sneeuw heel lang goed. Al zie je hier wel dat de eerste gaten beginnen te vallen, na een paar dagen wat hogere temperaturen. Binnenkort (deze woensdag) komt er weer een nieuw pak sneeuw aan en dan is het weer heerlijk skiën. Het leuke is, dit gebied bereik je gewoon zo, lopend, vanaf het huis.
the view from an airplane looking down on mountains
Karinthië vanuit de lucht
Het blijft een supermooie foto dit, het uitzicht over het Gailtal en de Dobratsch met Arnoldstein in het midden. Je ziet de snelweg lopen die van Oostenrijk overgaat in Italië. Wij weten waar ons huis ligt, daar vlakbij de bergen aan de rechterkant. Maar je ziet ook een paar van de prachtige meren die dit gebied rijk is.
a house in the snow with mountains in the background
3Ländereck skipiste
Dit is een hut die bovenop de berg bij het Dreiländereck staat. Of je er kunt logeren? ik heb geen idee, het is in ieder geval geen horeca. Daarachter zie je de punten van de bergen in Slovenië en/of Italië. Zo fascinerend om te zien. Je kunt hier prima skiën. Het is een klein gebied maar in de toekomst komt er een verbinding met Slovenië en Italië. Dat maakt het gebied een flink stuk groter. Zodra er meer over bekend is, komt het op de website.
a person standing on top of a snow covered slope
3-Ländereck skipiste
Dit is een stukje van de skipiste van het Dreiländereck in Seltschach/Arnoldstein. Een kleine piste maar wel heel ruim, met twee restaurants en een skilift naar boven. Je vindt er diverse soorten afdalingen en naar het dal gaan een paar rode pistes. Het leukste is, dat deze piste op 5 minuten lopen van ons huis is.
a building that has some windows and statues on it
Klagenfurt Karinthië
Ben je dol op mooie steden? Dan kunnen we je Klagenfurt in Karinthië aanraden. Een stad op een kleine driekwartier rijden van Seltschach 193. Diverse leuke pleinen met restaurants, een grote winkelstraat en vooral veel mooie oude gebouwen. Je kunt er heerlijk flaneren en heerlijk eten en een terrasje pakken. Ook zijn er diverse musea. Dit grappige huis met ornamenten, is het nou een leeuw of is het nou een aap? vind je in de winkelstraat.
a sign on a pole that says der weg des buches with an arrow pointing to the right
Wandelroute in Karinthië
Der Weg des Buches is een bijzondere wandelroute door Karinthië. In oktober 2008 heeft de Protestantse Kerk A.B. in Oostenrijk de "Weg van het Boek" officieel geopend op het spoor van de bijbelsmokkelaars en geheime protestanten en het wandelboek "De Weg van het Boek" met 29 uitvoerig beschreven dagetappes en een bijbelleesplan alsmede de kerk-, cultuur- en kunsthistorische gids "Het Boek naar de Weg" in de Salzburgse uitgave Tandem uitgegeven. Deze weg loopt ook langs ons huis in Seltschach.
a grassy field with mountains in the background
Uitzicht over de Dobratsch
Zomaar een foto met uitzicht over de Dobratsch in Karinthië. Dit uitzicht vind je op 5 minuten wandelen van ons huis. Zo mooi, we zijn er zelf elke keer weer weg van. Die glooiende weilanden, de bergen, de brede dalen. Karinthië is echt een aan te raden 'provincie' in Oostenrijk. Vlakbij de Italiaanse grens dus je kunt hier heerlijk ijs eten na een wandeling. Of nog meer natuur bewonderen in Slovenië op 10 minuten rijden. Maar dit uitzicht zie je elke keer als je naar het dorp gaat.
a man standing on a log in the middle of a river with rocks and trees around him
: Martuljek watervallen wandelroute
Martuljek_waterval_in_Slovenie_foto_bron_HanVroon_m
the world's best multi - day treks cover image with flowers and mountains in the background
Wandelen in Oostenrijk: 10 mooie wandelroutes - We12Travel
the inside of a metal structure with stairs
biggest european slide - Pyramidenkogel, Kärnten, Austria
the mountains and water are shown in this collage with text that reads, de zee is daas meer
Karinthië, het land van de meren
Grapje natuurlijk, Das Meer is de zee, Das See is het meer. Een blog over de meest populaire meren in Karinthië. In de loop van de tijd gaan we hem aanvullen met andere meren, die minder bekend zijn maar net zo mooi en schoon.
the sun shines brightly over a green valley with flowers and mountains in the background
Het hele jaar te huur voor een heerlijke vakantie!
In Karinthië zijn wel 1200 meren. Je kunt behalve genieten van de bergen dus ook genieten van haar meren. Lekker zwemmen, zeilen, met een waterfiets rondtrappen, en nog veel meer. Het is een heerlijke vakantiebestemming.