DUA Civic

35 Pins
 2y
the facade of a building that is made out of wooden slats and has grass in front of it
Dietrich Untertrifaller Architects - Public Library, Dornbirn
A lattice of prefabricated ceramic elements is mounted on a steel frame at a distance of 70 cm from the glazed facade. The ornaments are inspired by books arranged on shelves. At night, the light filtered by these moucharabys offers an open image of the park and the city. Photo © Aldo Amoretti #public #library #culture #education #facade #ceramic #books #ornaments
two lawn chairs sitting on top of a wooden deck next to an open door and window
Dietrich Untertrifaller Architects - Kindergarten & Rehearsal Room, Egg
The Kindergarten opens up to a play garden in the south, while a protecting wall shields the children from the heavy traffic of the parking lot. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #kindergarten #kids #materials #timber #facade #play #area #garden #terrace
an empty room with black chairs and piano in the center is full of desks
Dietrich Untertrifaller Architects - Kindergarten & Rehearsal Room, Egg
The kindergartena houses a small lobby and the rehearsal room of the local choir and brass ensemble. The absorption behavior of wall and ceiling elements made of birch plywood has been adapted to specific requirements. The floor has been laid with rough sawn fir wood planks, whose acoustic effect has also been considered. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #kindergarten #kids #materials #timber #facade #music #absorbtion #choir #ceiling #glazing #acoustic
the building is made out of wood and stone
Dietrich Untertrifaller Architects - Kindergarten & Rehearsal Room, Egg
On the east side, the upper floor, only about half the size of the ground floor, protrudes covering the access path and shielding both the entrances. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #kindergarten #kids #materials #timber #facade #entrance #subtle #mood #elegance
the building is made out of concrete and has glass windows on each side, along with grass
Dietrich Untertrifaller Architects - Kindergarten & Rehearsal Room, Egg
The Kindergarten opens up to a play garden in the south, while a protecting wall shields the children from the heavy traffic of the parking lot. A wide ribbon glazing at the north front lights the room naturally, while preventing heating-up. A framed construction shades the south-oriented glass façade. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #kindergarten #kids #materials #timber #facade #timber #glazing
an empty room with tables and chairs in it
Dietrich Untertrifaller Architects - Kindergarten & Rehearsal Room, Egg
The playrooms are paneled with birch plywood, which creates a warm-colored background for a lively and colorful crowd of children. A wide ribbon glazing at the north front lights the room naturally, while preventing heating-up. A framed construction shades the south-oriented glass façade. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #kindergarten #kids #materials #timber #facade #indoor #interior #wood #concrete #calm
an empty hallway with glass railings and wooden doors leading to the second floor area
Dietrich Untertrifaller Architects - Community Center, Bregenz
The office with public services of the community center. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #community #center #materials #timber #windows #rhythm #hall #entrance #office #glass
an empty street in front of two buildings with lots of windows on each side and one car parked outside the building
Dietrich Untertrifaller Architects - Community Center, Bregenz
The community center completes the corner of a small city block to form a tripartite with two existing municipal buildings. The regular openings in the facade reinforce the plasticity of the volume, far from the image of a closed street facade. The narrow windows create a modular design, ensuring the natural ventilation of the workspace.Photos: © Bruno Klomfar #architecture #community #center #materials #timber #facade #windows #rhythm
a large white building with many windows on it
Dietrich Untertrifaller Architects - Community Center, Bregenz
The community center completes the corner of a small city block to form a tripartite with two existing municipal buildings. The regular openings in the facade reinforce the plasticity of the volume, far from the image of a closed street facade. The narrow windows create a modular design, ensuring the natural ventilation of the workspace.Photos: © Bruno Klomfar #architecture #community #center #materials #timber #facade #windows #rhythm
a large building sitting in the middle of a field
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Bregenz
The energy company’s site was redesigned, creating a new industrial park and a visitors center. In several construction stages along the industrial canal, new administration and workshop buildings, a museum (2003) in the old powerhouse and a small new power plant (2005), together with offices for other users, have emerged as an urban backbone intertwining the wetlands. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant #museum
trees and benches line the sidewalk in front of a large building with glass panels on it
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Bregenz
The energy company’s site was redesigned, creating a new industrial park and a visitors center. In several construction stages along the industrial canal, new administration and workshop buildings, a museum (2003) in the old powerhouse and a small new power plant (2005), together with offices for other users, have emerged as an urban backbone intertwining the wetlands. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant #museum
an office building lit up at night with windows on each side and lights on the outside
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Bregenz
The energy company’s site was redesigned, creating a new industrial park and a visitors center. In several construction stages along the industrial canal, new administration and workshop buildings, a museum (2003) in the old powerhouse and a small new power plant (2005), together with offices for other users, have emerged as an urban backbone intertwining the wetlands. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant #museum
the building is made out of concrete and has grass on the lawn
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Bregenz
The energy company’s site was redesigned, creating a new industrial park and a visitors center. In several construction stages along the industrial canal, new administration and workshop buildings, a museum (2003) in the old powerhouse and a small new power plant (2005), together with offices for other users, have emerged as an urban backbone intertwining the wetlands. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant #museum
an empty park with benches and trees in the foreground
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Bregenz
The energy company’s site was redesigned, creating a new industrial park and a visitors center. In several construction stages along the industrial canal, new administration and workshop buildings, a museum (2003) in the old powerhouse and a small new power plant (2005), together with offices for other users, have emerged as an urban backbone intertwining the wetlands. Photos: © Bruno Klomfar #architecture #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant #museum
an empty road in front of a building on the side of a hill
Dietrich Untertrifaller Architects - Power Plants Vorarlberg, Langenegg
The power plant Langenegg was first put into operation in 1979. In combination with the planned thermal renovation, the portal area of the cavern power plant was converted into the base for ‘Kraftwerke Bregenzerwald’. The office and social rooms, workshops, operating and technical rooms in the company building were adapted or rebuilt according to future requirements. Photos: © Dietrich | Untertrifaller #architecture #station #context #facade #local #materials #timber #renovation #powerplant